עונג שבת ודורבנות מציגים: 11:11 #3 > כל הפרטים
אחרי ההצלחה המשמחת של הערב הראשון בנובמבר 2010 והערב השני ביולי 2011, אנחנו* שמחים וגאים להציג את מה שמבטיח להיות האירוע הטוב ביותר בסדרת ההרצאות הקצרצרות לסקרנים: 11:11 #3!
איפה ומתי?
בצהרי שישי, 11.11.11, בשעה 12:00 בבית בארבור שבתל אביב. הנה אירוע בפייסבוק כדי להשוויץ לכולם שאתם באים.
איך ומתי קונים כרטיס?
כרגיל, כרטיסים יעלו 33 ש"ח ויימכרו אך ורק במכירה מוקדמת – כאן, באתר של 11:11 ובדורבנות. המכירה המוקדמת תחל ביום שלישי, 1 בנובמבר, בשעה 11:11 בדיוק (אפשר לשלם באשראי או בפייפאל). אם אתם מתכננים להגיע, אנו ממליצים לשים לעצמכם תזכורת לתאריך ולשעה. בפעמיים הקודמות הכרטיסים אזלו תוך כארבע שעות בלבד!
מי ירצה הפעם? הפעם יעלו על הבמה ל-11 דקות:
רן לוי – האיש שניסה להפוך פיפי לזהב: על מדענים שטועים, ולמה זה טוב
רן לוי הוא בעל הפודקאסט הנערץ "עושים היסטוריה", ומחבר הספרים "פרפטום מובילה" ו"האוניברסיטה הקטנה של המדעים"אור קופפרברג – למה כולכם צריכים להבין מה זה פונקציה מעריכית
אור קופפרברג הוא טייס מסוקים (באמת!), ורוצה לציין שהוא בכלל לא בעניין של מתמטיקהיהוא ירון – אתנחתא מוזיקלית: 11 דקות עם קונטרבס
יהוא ירון הוא נגן קונטרבס מבוקש, יוצר וזמר, שהוציא השנה את אלבום הבכורה שלודן אבלגון – בינינו, מותג זה כמו הזכר הממוצע
דן אבלגון הוא שותף ב-UTURN (סוכנות מדיה חברתית), ויש לו פטיש למערכות יחסים בין אנשים למותגים. קצת קינקי – אבל אותו זה מדליק.הדס נבנצל – האם אפשר להסביר הכל דרך אבולוציה?
הדס נבנצל לומדת לתואר שני בביוטכנולוגיה בבר אילן ומרצה בכנסיםדורון פישלר – האם הבננה היא ההוכחה לקיומו של אלוהים?
דורון פישלר הקים ומנהל את מגזין הקולנוע האגדי "עין הדג" ורואה יותר סרטים מכולנושי רינגל – למה יש סרטים טובים וסרטים רעים?
שי רינגל הוא תסריטאי ועיתונאי (כלכליסט), ואולי היחיד שרואה יותר סרטים מדורון פישלרקָלִי ספסוב – פארמוויל בבית סיפרנו: על גיימיפיקציה
אנחנו עדיין לא יודעים הרבה על קלי, ונוסיף פה תיאור ממש מרשים ברגע שנוכלשלמה שהם – נציבות הדורות הבאים: המטרה והדרך
השופט בדימוס שלמה שהם הוא נציב הדורות הבאים בכנסת (לשעבר), מרצה למשפטים ומדריך מדיטציהקרן לביא – תרפיה גנית: האיידס בשירות הרפואה
קרן לביא זכתה בתחרות הרצאות המדע famelab והיא כיום דוקטורנטית לחקר המוח בשתי אוניברסיטאות (!) בו זמניתאורי ליפשיץ – 11×60: אחת עשרה הרצאות בנות דקה ברצף
אורי ליפשיץ כבש את הקהל בערב 11:11 הראשון עם הרצאתו על משחקי תפקידים, והוא חוזר כדי לנסות ולכבוש אתגר נוסף: 11 הרצאות בנות דקה ברצף בלי לאבד את הקהל
איך אמרתם שמגיעים לבית בארבור?
בית בארבור נמצא בדרך ההגנה 135, תל אביב (שכונת יד אליהו). יש שם חנייה בשפע ובחינם.
אפשר גם להגיע בתחבורה ציבורית. באוטובוס: קווים 16 (דרך שוק הכרמל ואלנבי), 7 (מהאוניברסיטה, לרדת ביגאל אלון 11), 32 (מרכבת מרכז, עזריאלי, הבימה, הסנטר, אלנבי), וקו 41 (יפו, פלורנטין, וממש עד לבית בארבור עצמו!).
ברכבת: מדובר בהליכה קלה מתחנת רכבת ההגנה (בקו ישר ממש, על דרך ההגנה).
נתראה שם, סקרנים!
*את הסדרה עורכים ומפיקים גיא חג'ג' (עונג שבת) ואסף שגיא (דורבנות)
נשמע באמת מאד מעניין, האם זה יכול להתאים לילד סקרן בן 8?
אהלן ענת. אני חושב שחלק מההרצאות יהיו מתקדמות מדי לילד בן 8, אבל אפשר להניח שאם מדובר בילד סקרן וחכם הוא יבין יותר ממחצית ההרצאות, גם אם לא את פרטי-פרטיהן.
אהלן גיאחה
מצטרף לרענן שקד מ7 לילות
שום קשר ל11: 11
אבל חנפנות זולה (אך מוצדקת!!!) מעולם לא הזיקה לאיש
נשיקות
הדוד
אחלה של דבר אבל כ"כ חבל שאין התחשבות לו"זית לשומרי שבת..
אכן בעיה לו"זית לשומרי שבת, ואם כבר זה מתחיל בצהריים, לא היה הרבה יותר הגיוני להתחיל בשעה 11:11:11?
למי שגר מחוץ למרכז זו כן בעיה, אבל אני יכול להבין איך לא הכל יכול להתאים לכולם. סתם מביע צער.
האירוע אמור להסתיים ב-14:30-15:00. אוטובוסים מת"א (תחנה מרכזית ורכבת מרכז) יוצאים לכל הארץ (אולי מלבד אילת) עד 16:00 פלוס. אני לא יודע לגבי שעות כניסת השבת, אבל אני מניח שלכל מי שאינו שומר שבת לא צריכה להיות בעיה לחזור הביתה, ואפילו לא צריך להתבאס על האוטובוס האחרון בלבד.
כניסת שבת זה משהו שניתן לברר מראש, אם רק רוצים. במקרה הזה אגב, שבת נכנסת ב16:07 בירושלים לדוגמה..
היי דן,
האירועים של 11:11 נערכים בדרך כלל בחמישי בערב, והפעם החלטנו באופן חריג לערוך את האירוע בשישי בצהריים. בפעמים הבאות הוא כפי הנראה יחזור לערבי חול, ואני מקווה שנראה אותך שם.
אחלה, ותודה על ההתייחסות. נתראה.
לא הספקתי לקנות כרטיסים…
יש מצב להכנס לאיזה waiting list?
אולי בפעם הבאה יתקיים הארוע בירושלים?
ואם תרצו שיתחרז איכשהו תקראו לזה עשרים ושתיים.
🙂
הי גיא, נשמע נהדר, מסקרן וחשוב ובעיקר מגננניב אבל בתור מישהי שמתעסקת לא מעט בזמן האחרון בשוויון מיני תהיתי למה הרשימה מורכבת מרוב גברי (כמו גם באירוע שעבר אם אני לא טועה ואל תתפוס אותי במילה ) מה עם חשיבות למספר השווה של נציגות נשים מול גברית?
אחד-אחד.
איתמר – אין וייטינג ליסט של ממש, אבל כמו ברוב האירועים, ככל שנתקרב למועד האירוע יגלו חלק מרוכשי הכרטיסים שהם לא יכולים להגיע מסיבות שונות, ויציעו את כרטיסיהם למכירה בעמוד הפייסבוק של האירוע או בתגובות כאן. אני מציע לך פשוט לבדוק שם מדי פעם.
גדי – כבר הרבה מאוד זמן אנחנו רוצים לערוך אירוע כזה בירושלים, ומקווים מאוד להספיק לעשות את זה במהלך 2012. אם אתה ירושלמי שרוצה לעזור לזה לקרות, שלח לי מייל.
חן – נכון, גם באירועים הקודמים היו יותר גברים מנשים. הרכב המרצים מתבסס על אנשים שפונים אלינו דרך האתר ומציעים הרצאות, על אנשים שיוצא לנו לפגוש או לשמוע עליהם, ועל אנשים שאנחנו מכירים. ההרכב נקבע אך ורק על פי שני קריטריונים: עד כמה נושא ההרצאה מעניין אותנו ומתאים לאירוע ולקהל שלו, ועד כמה התרשמנו שהמרצה יכול להחזיק במה ולהעביר את הרעיונות בצורה מעניינת. למין המרצה אין שום משקל בהחלטה שלנו.
הסיבה שיש ברשימה הזו יותר גברים מנשים היא גם שרוב ההמלצות שקיבלנו (הן מגברים, הן מנשים) היו על מרצים גברים, וגם העובדה שההרצאות שהכי נראו לנו מרתקות (עפ"י הקריטריונים שמניתי) היו, ברובן, שייכות לגברים. הייתי שמח לו היו משתתפות יותר נשים באירועים שלנו, אבל לא הייתי מוכן לכלול ברשימה אישה מעצם היותה אישה, אם ההרצאה שלה טובה פחות מהרצאה של מועמד אחר, זכר.
מקווה שהסברתי היטב.
אז למה לא לערוך את האירוע במקום שיכול להכיל קהל גדול יותר?
איך אומר ירון לונדון בפרסומת שלו .. אני לא מדען, אני לא חוקר, אני לא ….כך וכך … אני סקרן ( עם הריש המתגלגלת שלו) .
אני סקרן. אבל 11 דקות זה מספיק ?
מיני – תבוא ותגלה 🙂
אמיר – זו השאיפה שלנו, אבל פרקטית וכלכלית המעבר הזה יוצר הרבה בעיות. כשנצליח לפתור אותן, אנחנו בהחלט מקווים לעבור לאולם גדול יותר.